Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πήραμε και τα βουνά...






Πήραμε και τα βουνά την προηγούμενη Κυριακή για να βοηθήσουμε στην αναδάσωση της Μακύνειας. Μέλη του Ναυτικού Ομίλου Ναυπάκτου συμμετείχαν εθελοντικά στην αναδάσωση.

Όταν δημιουργηθούν τα δέντρα στην περιοχή της αναδάσωσης θα δεσμεύονται από την ατμόσφαιρα 8 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, θα απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα 6 τόνοι οξυγόνου, τα δέντρα θα έχουν τη δυνατότητα να συγκρατήσουν 22 τόνους σκόνης από την ατμόσφαιρα, θα μειωθεί η μέση θερμοκρασία στην περιοχή κατά 2 με 2,5 βαθμούς Κελσίου, τα δέντρα που φυτεύτηκαν θα αυξήσουν κατά 5 έως 10% την υγρασία στην περιοχή, θα σταματήσουν τη διάβρωση του εδάφους και θα εμποδίσουν τις πλημμύρες στην περιοχή, το δάσος που θα δημιουργηθεί θα μειώνει κατά 50% την ένταση της βροχής όταν θα πέφτει στο έδαφος και υπολογίζεται ότι η ποιότητα του νερού στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα θα βελτιωθεί -έχει παρατηρηθεί ότι ένα δάσος λειτουργεί ως φίλτρο στη ρύπανση των υδάτων-. Όλα τα παραπάνω στοιχεία αναφέρονται για ένα χρόνο. Μπορείτε να υπολογίσετε το καλό που θα προσφέρουν αν τα προσέχουμε και τα αφήσουμε να ζήσουν.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπάκτου δεν είναι μόνο για να προσφέρει τη βοήθεια του στη θάλασσα, αλλά όπου υπάρχει ανάγκη: στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο.